Volleybalvereniging Mevo  -  Meddo

Nieuws

 

© 2020 Volleybalvereniging Mevo

Home.Informatie.Toernooien.Jeugd.Competitie.Recreanten.Sponsoren.NeVoBo.

CIRCULATIE VOLLEYBAL


LEUK VOLLEYEN BIJ  DE JEUGD !

Sinds een aantal jaren is er binnen het Nederlandse Volleybal gebeuren een andere aanpak gekomen voor de opleiding van de jongste jeugd. Bij het Circulatie Volleybal wordt meer en meer het accent gelegd op meer bewegen en dat zeker veelvuldig met een bal.

Het circulatievolleybal wordt gespeeld op 6 niveaus. De aller kleinsten vanaf 6 jaar zijn niveau 1 en dan loopt het door tot het niveau 6 met een leeftijd van rond de 12 jaar. Dan kunnen de jonge volleyballers over naar de C-jeugd.

Van niveau naar niveau worden er steeds spelelementen aan toegevoegd. Beetje bij beetje leren de kinderen, waarbij jongens en meisjes met elkaar in één team van 4 kinderen kunnen spelen, de basisprincipes van het technische volleybalspel. Spelvreugde en plezier zijn de basis van deze nieuwe ontwikkeling binnen het volleybalgebeuren.

Voor alle niveaus worden, voor de Circulatie Volleyballers, toernooien in de regio georganiseerd. Tijdens zo’n toernooi kunnen soms 60 teams deelnemen, elke op hun eigen niveau. Dit alles wordt in goede banen geleid door de Regio Oost van de NeVoBo.

Ook MEVO is  gestart met deze nieuwe vorm van jeugdopleidingen.
Ouders kunnen informatie inwinnen of de kinderen opgeven bij:  Marleen Schurink

Heb je belangstelling dan kun je ook een e-mail sturen naar: jeugd@mevomeddo.nl

De jeugd